Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Stadstoeren partners

Stadstoeren wordt georganiseerd door Stad Turnhout, in nauwe samenwerking met de culturele partners in de stad.

Bibliotheek Turnhout, sinds het voorjaar van 2021 weer thuis in cultuurhuis de Warande, programmeert voor Stadstoeren verrassende voorstellingen waarin verhalen centraal staan.

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans biedt deeltijds kunstonderwijs aan in Turnhout met ruime kansen voor podiumkunsten. Leerkrachten en studenten werken mee aan Stadstoeren.

Musea Turnhout omvat het Begijnhofmuseum, het Nationaal Museum van de Speelkaart en het Taxandriamuseum. Zeker te ontdekken tijdens Stadstoeren – om er daarna opnieuw en opnieuw terug te keren.

de Warande is een van de leidende cultuurhuizen in Vlaanderen en biedt elk seizoen een ruim aanbod aan concerten, dans-, theater-, familie- en comedyvoorstellingen en tentoonstellingen.

Theater Stap is een professioneel theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale beperking centraal staan. www.theaterstap.be

Stripgids wil het internationale referentiebaken zijn van de Vlaamse strip. Via het project Rock Paper Pencil trekt Stripgids mee aan de kar van creatief ondernemerschap voor stripmakers.
www.stripgids.org

STORMOPKOMST is het jaarlijkse ontdekkingsfeest voor de kunsten, bedoeld voor kinderen én volwassenen. Het raast ook tijdens Stadstoeren! www.stormopkomst.be

Organroxx biedt radio, concerten en opnames aan voor liefhebbers van orgels ... en voor iedereen die dringend liefhebber van orgels moet worden. www.organroxx.com

Omnes is een artistieke en sociale vzw die zich richt op de uitwisseling tussen de EU en de MENA-landen (Middle East and North Africa). De organisatie wil een bruggenbouwer zijn tussen culturen. www.omnesvzw.be

MOOOV is een nomadisch arthouse dat zowel opkomende als gevestigde filmmakers uit de hele wereld wil bemoedigen en stimuleren. www.mooov.be

Kunst in Zicht werkt workshops uit voor kinderen en jongeren, steeds geïnspireerd door de hedendaagse kunsten. www.kunstinzicht.be

KAAIMAN is de jongerentheaterbroedplaats die woont in cultuurhuis de Warande. www.kaaiman.org

HETGEVOLG is een theaterwerkplaats en ontmoetingsplek die drijft op de filosofie ‘dat in iedere mens een kunstenaar schuilt en in iedere kunstenaar een mens’. www.hetgevolg.be

De Mannschaft is een professioneel Turnhouts jeugdtheatergezelschap dat zich tot doel stelt om theatervoorstellingen maken en die vervolgens te verspreiden over het hele land (en daarbuiten). Het gezelschap is het artistieke kind van kempenzonen Michai Geyzen (Olen) en Stijn Van de Wiel (Turnhout).

AR-TUR is het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen. www.ar-tur.be

De Ruimte vzw is een sociaal-artistieke werkplaats en galerie voor zeefdruk en beeldende kunst. Een ontmoetingsplaats met kunstbeleving als rode draad.

Jeugdhuis Wollewei is dé ontmoetingsplaats voor jongeren van Turnhout en omstreken.

Propop brengt sinds 1975 figurentheater: in ‘De Poppenzaal’ in Turnhout, maar ook op verplaatsing. Mooi, ontroerend en grensverleggend theater over uiteenlopende onderwerpen.

Locorotondo is de circusschool van Herentals en Turnhout met een aanbod van wekelijkse circuslessen, vrije of begeleide circusworkshops, circuskampen en circusoptredens met of zonder vuur.

Creative Factory vzw is een Turnhouts kunstenaarscollectief dat atelierruimte biedt aan kunstenaars uit diverse disciplines, dat jong talent ondersteunt én dat kunstbeleving promoot.

Natuurpunt organiseert de Moerasconcerten in domein Winkelsbroek.

Rock Paper Pencil slaat een brug tussen creativiteit en ondernemerschap in Turnhout, en is een partnerschap tussen Stad Turnhout, Strip Turnhout, Game Brewer, Cartamundi en de POM Antwerpen, met financiële ondersteuning van EFRO en de Provincie Antwerpen.

DINAMO biedt een gevarieerd activiteitenaanbod in een ongedwongen sfeer, onder professionele begeleiding van gepassioneerde vrijwilligers.