Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Praktische info

De eerste editie van Stadstoeren draait nog niet helemaal ‘op volle toeren’: de heel wilde plannen met veel volk en grootse optochten bewaren we voor de volgende keer, in 2023. Maar evengoed mag je uitkijken naar een cultuurzomer vol concerten, voorstellingen, workshops ... Stadstoeren kom je verspreid en verrassend overal op het grondgebied tegen, bovendien strijken we drie keer wat langer neer in een Turnhoutse buurt. Duim voor goed weer óf koop een fleurige paraplu: we kiezen resoluut voor openluchtactiviteiten. Zo dompelen we heel Turnhout onder in plezier en gezelligheid. 2021 belooft een zomer die Turnhout nog nooit had!

Stadstoeren is een organisatie van
Stad Turnhout, Campus Blairon 200, 2300 Turnhout, stadstoeren@turnhout.be
Met dank aan onze partners en ook aan De Bakkerij, Buurtwerking ’t Stokt, Talentenschool Turnhout campus Zenit, Basisschool Kameleon, Sint-Pietersinstituut Zevendonk, Platform 0090, Istituto Italiano di Cultura (Brussel).

Buitenlocaties

Alle activiteiten vinden buiten plaats, ook als het regent. Breng je paraplu mee of trek je regenjas aan (waarschijnlijk blijft het dan droog).

Coronamaatregelen

Stadstoeren wordt georganiseerd in eerder onzekere tijden. Het ziet ernaar uit dat tal van maatregelen in de komende weken versoepeld zullen worden,  maar het is nog onzeker welke. Het is evenmin duidelijk welke maatregelen wel nog zullen gelden. Voor Stadstoeren zijn er oplossingen gezocht die in elk geval zorgen voor coronaveilige activiteiten. Hieronder kun je lezen wat de spelregels omtrent corona zijn.

Registratie

Bij elke Stadstoerenactiviteit moet je je registreren. In de meeste gevallen doe je dat op voorhand. Dat geldt in elk geval voor de voorstellingen waarvoor je een (al dan niet betalend) ticket nodig hebt.

Als je je als bezoeker registreert, dan ga je er automatisch mee akkoord dat jouw gegevens mogen worden gedeeld met, en gebruikt door, de instanties die bevoegd zijn voor contactopsporing. Bij een aantal activiteiten kun je je ter plaatse registreren.

Op weg naar een activiteit

Zorg ervoor dat je ruim op tijd arriveert bij je Stadstoerenactiviteit. Kom bij voorkeur te voet of met de fiets. Op alle locaties zijn er fietsenstallingen voorzien. Kom je toch met de wagen, houd er dan rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om in de heel nabije omgeving te parkeren.

Bij aankomst en bij vertrek wordt het publiek begeleid, om spontane samenkomsten tot een minimum te bereiken.

Installeer de Coronalert-app vooraleer je naar een activiteit van Stadstoeren vertrekt.

Hygiëne ter plaatse

Kom je naar Stadstoeren? Draag op alle locaties en tijdens alle voorstellingen een mondmasker. Breng er zelf eentje mee (en misschien ineens ook een reserve-exemplaar).

Houd voldoende afstand van andere toeschouwers (buiten je eigen gezelschap) en respecteer de geldende coronamaatregelen.

Gebruik ter plekke de handgel die op elke locatie ter beschikking wordt gesteld.

De stoelen worden bij elke voorstelling ontsmet. Voor ontsmettingsmateriaal wordt op elke Stadstoerenlocatie in ruime mate gezorgd.

Ziek of symptomen?

Voel je je ziek of heb je symptomen van een coronabesmetting? Blijf thuis en bescherm zo alle andere bezoekers.

Maatregelen worden mogelijks aangepast.

De organisatoren volgen elke wijziging van de coronarichtlijnen op de voet en passen de eigen regels aan telkens wanneer dat nodig is: social distance, (snel)tests, mondmaskerplicht …

Catering tijdens Stadstoeren

Tijdens de Stadstoerenactiviteiten is er geen catering voorzien. Voor en na kun je uiteraard wel terecht in de vele horecagelegenheden in de stad. Zij bieden je, volledig coronaproof, graag een hapje of een drankje aan. Of allebei, natuurlijk.

Ook picknicken past perfect bij Stadstoeren én de Turnhoutse zomer: picknickbanken vind je verspreid doorheen de stad, ook op maat van kinderen, senioren of mensen met een handicap. Geen zin om zelf een picknick in te pakken? Verschillende horecazaken bieden goedgevulde kant-en-klare manden aan. Vergeet ook je warme seuzzie niet!

Communicatie

Volg ons op sociale media via FB https://www.facebook.com/StadTurnhout/ of www.stadstoeren.be.

Tag ons op sociale media met #stadstoeren2300

UiTPAS met kansentarief

Veel activiteiten zijn gratis.

Als er toch een ticketprijs bij de activiteit staat vermeld, dan mag je 80 procent van het bedrag aftrekken als  je een UiTPAS met kansentarief hebt. Een voorstelling van 5 euro bijvoorbeeld kost voor jou maar 1 euro.

Kom met de fiets

Turnhout is een fietsstad! Kom met de fiets en laat je auto thuis. Dan geniet je nog meer van onze mooie stad en de omgeving.

Locaties

Het programma Rondtoeren brengt je naar drie verschillende stadsdelen.

Stationsomgeving

Houd een korte tussenstop bij de zomerbar maar stap daarna nog wat verder. Niet té ver! Loop nooit zomaar De Bakkerij voorbij (Diksmuidestraat 2). De Bakkerij wil een inspirerende plek worden in Turnhout. Waar mensen elkaar ontmoeten en versterken. Waar plaats is voor experiment en creativiteit. Waar het bruist van energie.

Park Spooreinde (Bareelstraat) is een prachtige plek achter het station. De oude fabrieksmuur en de graffitimuur zullen je zeker aanspreken. En overrompelen.

Park Begijneveldekens is een verrassend stukje groen tussen het rangeerterrein van de NMBS en de Begijnendreef. Je vindt er het skateterrein Jailyard aan de ene kant en de Creative Factory aan de overkant.

Talentenschool Turnhout campus Zenit aan de Merodelei 220 is een prachtige groene campus op vijf minuten stappen van het station.

’t Stokt

Onze uitvalsbasis is het buurthuis van ’t Stokt aan de Hertoginstraat 39. De buren welbekend!

Het Stappersplein (tussen de Brugstraat en de Hertoginstraat) is het perfecte decor voor theatervoorstellingen. Natuurlijk – want dankzij Theater Stap is toneel er altijd thuis.

Basisschool Kameleon (Hertoginstraat 24) herbergt maar liefst drie ideale plekken voor Stadstoerenbelevenissen. Kom ze ontdekken!

De Mariagrot (Victor van Hallaan) is een uniek en verborgen plekje in de stadsrand. Een echte vondst, dat zul je achteraf moeten toegeven.

Zevendonk

Geen centralere plaats in Zevendonk dan het Zevendonkplein: dat wordt dan ook de draaischijf voor alle activiteiten.

Maar ga toch ook zeker eens een kijkje nemen op de andere locaties: parochiezaal ‘Den Donk’ (Kapelweg 56), het Sint-Pietersinstituut (Kapelweg 56) en de begraafplaats (Kapelweg 85).

Vrijwilligers

Stadstoeren wordt mee gedragen door een fantastisch team van vrijwilligers. Heb je zin om ook een handje toe te steken? Hou je van muziek, theater en circus? Stuur dan een mailtje naar stadstoeren@turnhout.be

Wedstrijdreglement wedstrijd Stadstoeren 2021

Van woensdag 2 juni tot maandag 7 juni 2021 om 12 uur loopt er een wedstrijd over Stadstoeren.

De wedstrijd wordt bekendgemaakt via de Facebookpagina van Stad Turnhout en via gesponsorde advertenties. 

Wil je ook meespelen? Zoek het bericht van Liesbeth Aerts op de Facebookpagina https://www.facebook.com/StadTurnhout/. Je maakt kans op 5 tickets naar keuze!

Lees het wedstrijdreglement.