Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Zeg Nooit Nooit | Stig Broeckx & Thijs Delrue

Waar

Campus Thomas More
Campus Blairon 800, 2300 Turnhout

Wanneer

wo 20 oktober 2021 om 19:30

Prijs

€ 2.0 Basistarief: 2,00 €; UiTPAS met kansentarief: 0,00 €
16+
Het verhaal van Stig Broeckx is bekend. Na een vreselijke val op 28 mei 2016, belandt de wielrenner in een diepe coma. Dokters denken dat hij wellicht nooit meer wakker zal worden, nooit meer zal stappen, praten of fietsen. ‘Nooit’ staat echter niet in Stigs woordenboek.

In het boek ‘Zeg nooit nooit’ tekent Thijs Delrue het verhaal van Stig op, over zijn herstel na zijn vreselijke val. Door de media-aandacht voor zijn onwaarschijnlijke revalidatie, werd hij voortdurend aangesproken door lotgenoten en andere mensen. Dat inspireerde hemzelf om grenzen te blijven verleggen, maar deed ook beseffen dat hij andere mensen kon inspireren met zijn positivisme en wilskracht. Dat een eendimensionaal heroïsch verhaal over zijn wonderbaarlijke herstel ongetwijfeld veel mensen zou aanmoedigen staat vast, maar de grens met ontmoedigen kan heel dun zijn. Daarom tekenden Stig en Thijs het genuanceerde verhaal op, maar met een positieve boodschap.

Op woensdag 20 oktober komen ze in een interview, geleid door Jef Van Eyck, vertellen over het verhaal van Stig en het totstandkomen van het boek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Organisatie

Bibliotheek Turnhout