Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Stripgids: Jeroen Janssen - De zoon van Kuifje

Waar

Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

tot

Open op:

  • Donderdag - zondag van 10:00 tot 17:00

Prijs

gratis Basistarief: 0,00 €
Op 14 september won Jeroen Janssen tijdens het Brusselse Stripfeest de Bronzen Adhemar, de belangrijkste Vlaamse stripprijs. Naar aanleiding van deze Bronzen Adhemar krijgt Jeroen ook een overzichtstentoonstelling in de Luifelzaal van de Warande. De zoon van Kuifje toont het werk van deze ‘slow journalist’ in twee grote stukken: Doel en Rwanda. Jeroen Janssen verbleef enkele jaren in Rwanda ...
Op 14 september won Jeroen Janssen tijdens het Brusselse Stripfeest de Bronzen Adhemar, de belangrijkste Vlaamse stripprijs. Naar aanleiding van deze Bronzen Adhemar krijgt Jeroen ook een overzichtstentoonstelling in de Luifelzaal van de Warande.

De zoon van Kuifje toont het werk van deze ‘slow journalist’ in twee grote stukken: Doel en Rwanda. Jeroen Janssen verbleef enkele jaren in Rwanda tijdens de oorlog en gaf er les aan een kunstschool. De afgelopen zeven jaar trok hij vaak naar het Scheldedorp Doel om daar lange gesprekken te voeren met de mensen die er hardnekkig bleven wonen. Van beide periodes maakte hij prachtig geïllustreerde boeken waarin hij met goed gekozen quotes en visuele portretten de mensen en de omgeving tot leven roept.

Op 23 november krijgt Jeroen Janssen het felbegeerde bronzen beeldje van Adhemar overhandigd in de Warande in Turnhout. Dat is meteen ook de opening van De zoon van Kuifje, de overzichtstentoonstelling van zijn werk. Studio Barbeau bouwde daarvoor een stukje Doel en Rwanda na in de Luifelzaal.

Catalogus: Stripgids#4: 19,99 euro
Ook verkrijgbaar: Stripgids#1 met een artikel over graphic journalism in Vlaanderen: 9, 99 euro

Bron: UiTinVlaanderen.be

Organisatie

Stripgids