Overslaan en naar de inhoud gaan
 

STORMOPKOMST - festivaldag

Waar

Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen
Op zondag 31 maart is ieder kind en elke volwassene welkom in de artiestenzone van de Warande. We ontdekken er alle hoekjes en kantjes van de nieuwe Schouwburg. Laat je verrassen door nieuwe voorstellingen, workshops en activiteiten volgens het beproefde STORMrecept: kijken, luisteren, denken, spelen, maken. En dit jaar ook: voelen, want het lichaam staat centraal op deze dag. Een greep uit ...
Op zondag 31 maart is ieder kind en elke volwassene welkom in de artiestenzone van de Warande. We ontdekken er alle hoekjes en kantjes van de nieuwe Schouwburg.

Laat je verrassen door nieuwe voorstellingen, workshops en activiteiten volgens het beproefde STORMrecept: kijken, luisteren, denken, spelen, maken. En dit jaar ook: voelen, want het lichaam staat centraal op deze dag.

Een greep uit het programma:
Elastic Habitat - Helena Dietrich in samenwerking met Janneke Raaphorst
voor iedereen

Kruip in het lichaam van een ander bij Elastic Habitat. Helena Dietrich en Janneke Raaphorst voerden met verschillende mensen gesprekken over hun lichaam en hoe ze zich daarin voelen. Daarvan ontwierpen ze kledingstukken, die je nu kan voelen, onderzoeken, en zelfs dragen. Voel jij je anders als je andere kleren aan hebt? En hoe zou het kledingstuk van jouw lichaam eruitzien?
*
Rot Blau – Nadar ensemble
voor iedereen die niet bang is voor het donker

Rood en blauw – maar wie is wie?
De Amerikaanse componiste Jessie Marino maakte een stuk voor handschoenen, pruiken en lichtjes. Nadar Ensemble speelt dit werk. Maar wie speelt wat? Doet rood wat blauw doet? Of omgekeerd?
*
Pel – Alfredo Zinola
voor kinderen vanaf 6 jaar die een volwassene meenemen die ze goed kennen

Vogels wisselen hun verenkleed, slangen vervellen en de heremietkreeft zoekt altijd een nieuw kostuum. Maar hoe zit dat bij ons, mensen?
Bij Pel zitten we elkaar op de huid. Met microscopische interesse bekijken we elkaars huid en lichaam. Als biologen op expeditie onderzoeken we het lichaamslandschap: de elleboog is een berg, de tong een trampoline, de aders zijn straten en haren een woud. Hoe beweegt ons lichaam en dat van een ander, en hoe raken ze elkaar?
*
Mijn Vader – Inge Bogaerts
voor iedereen vanaf 7 jaar

Hoe ziet jouw vader er volgens jou écht uit?

Vaders (of een andere ouderfiguur) worden op de dissectietafel gelegd en binnenstebuiten gekeerd. De eerste autopsie in levende lijve! Als een kunstzinnig bioloog ontleden we onze papa, paps, pa, daddy, va, vake, vader van kop tot teen. Laagje per laagje tot in zijn hartkamer.
Na een grondig onderzoek, brengen we hem in kaart. We maken een atypische vaderposter, geïnspireerd op oude biologie- schoolplaten.
*
Grote Stoelendans
voor iedereen

We sluiten de dag af met een grote stoelendans. Allemaal verschillende stoelen wachten op jou in een cirkel. In welke stoel zit je het best? De afvaller kiest welke stoel eruit moet. Welke stoel blijft over? En wie zit er op die laatste troon?

Praktisch
zondag 31 maart van 11u tot 17u30.
toegang via de artiesteningang van de Warande
meer programma en tickets op stormopkomst.be en warande.be.

STORMOPKOMST is partner van de Warande.

 


met de steun van de Stad Turnhout

 

 

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Organisatie

Cultuurhuis de Warande