Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Schatten van Vlieg in expo 'De Nacht'

Waar

Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

tot

Prijs

gratis Basistarief: 0,00 €
6+
Ga op zoek naar een schat in de expo 'De Nacht'!

In het voorjaar staat er in de Expozaal een groepstentoonstelling op het programma rond een thema dat voor iedereen herkenbaar is: de nacht. Deze tentoonstelling is een coproductie van de Warande en STORMOPKOMST.

Voordat er kunstlicht bestond, was de nacht vol van duisternis. Dag en nacht waren twee verschillende werelden. De nacht was een parallel universum, met eigen rituelen, geuren en geluiden. Ook vandaag ervaren wij de nacht nog steeds als een bijzonder moment. De nacht transformeert ons. Het is een moment om tot onszelf te komen.

Ook vandaag ervaren wij de nacht nog steeds als een bijzonder moment. De nacht transformeert ons. Het is een moment om tot onszelf te komen. Een moment om onszelf in te verliezen, ook wanneer we slapen. Dromen en nachtmerries zorgen voor de verwerking van onze emoties van overdag.

Veel kunstenaars laten zich inspireren door deze wereld die bekend maar tegelijk ook mysterieus is. De nacht brengt rust en opwinding.


Deelnemende kunstenaars
(onder voorbehoud en onder anderen)

Nel Aerts, Fred Bervoets, John Bijnens, David Claerbout, Felix De Clercq, Bieke Depoorter en Mattias De Craene, Danny Devos, Brecht Evens, Francisco Goya, Joris Ghekiere, Harry Gruyaert, Soham Gupta, Dr. Hugo Heyrman, Wouter Huis, Pieter Jennes, Natasja Kensmil, Frans Masereel, Laetitia Molenaar, Andreas Mühe, Hans Op de Beeck, Thomas Ruff, Stefan Serneels, George Shiras, Ben Sledsens, Helmut Smits, Léon Spilliaert, Dennis Tyfus, Nele Van Canneyt, Fik van Gestel, Jan Van Imschoot, Johannes Vogl, Peter H. Waterschoot, Kohei Yoshiyuki

Bron: UiTinVlaanderen.be