Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Openingsfeest 18-19

Thema

Creativiteit

Waar

Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

gratis Basistarief: 0,00 €
Op zaterdag 15 en zondag 16 september houden we niet alleen een groots gratis feest in en om de Warande, maar heropenen we ook onze vernieuwde Schouwburg. Na twee jaar geven we de zaal terug aan het publiek en de artiesten. We gooien alle deuren open: je kan het nieuwe gebouw ontdekken en rondwandelen op plaatsen waar je normaal gezien niet komt.   Blader alvast door het programma.  De Warande ...
Op zaterdag 15 en zondag 16 september houden we niet alleen een groots gratis feest in en om de Warande, maar heropenen we ook onze vernieuwde Schouwburg. Na twee jaar geven we de zaal terug aan het publiek en de artiesten. We gooien alle deuren open: je kan het nieuwe gebouw ontdekken en rondwandelen op plaatsen waar je normaal gezien niet komt.   Blader alvast door het programma.

 De Warande nodigt je uit op het podium van de Schouwburg. Geniet elk uur van een gratis act, voorstelling of concert. Loop binnen en buiten, maar kom vooral mee genieten. Zo maakt Johanne Humblet een koorddansact op maat van de zaal op muziek van onze Artist in Residence Niels Van Heertum. Je kan er ook de voorstelling ‘Human Brush’ zien van Vincent Glowinski. Deze straatkunstenaar creëert gigantische lichtfresco’s en gebruikt daarvoor zijn lichaam als penseel. Samen met de stad Turnhout presenteren we in de loges werk van artiesten uit de ruime regio. In de kelder van de Schouwburg kan je wandelen langs een adembenemend lichtparcours.

 

 

In de Kuub is er een gratis fuif met Discobar Galaxie. Het duo Mensch Erger Je Niet opent de dansvloer. Na Discobar Galaxie sluit Omdat Het Kan Soundsystem, die je allicht kent van de filefuif op StuBru, onze feestnacht af.

 Op het Warandeplein is er groots spektakel van het Franse Lucamoros met live actionpainting op een grote stelling en kan je flaneren langs de cultuurmarkt. De Groenzone wordt een grote foodvillage met wel twaalf foodtrucks. Zaterdagavond wordt het plein aan de ingang van de Warande feeëriek verlicht. Op zondag krijg je het zicht op het mooiste kasteel van de Kempen er gratis bij. Je kan ook zelf je picknick meebrengen.

 

 

 

Wij leggen voor jou alvast gigantische picknickdekens en plaatsen overal picknicktafels. In onze foodvillage programmeren we aangepaste muziek en acts voor fijnproevers. Op het pleintje tussen de oude bib en het kasteel maken we een speelplein voor iedereen die jong van hart is.

 

 

In de Expozaal opent de grote tentoonstelling ‘Lolo’s Entanglements’ die is samengesteld door de Brusselse kunstenaar Helmut Stallaerts. De kunstwerken in deze expo zijn van uiteenlopende kunstenaars, maar onder de oppervlakte zijn ze toch met elkaar verbonden en gaan ze in op de diepere zin van het leven.

 


We openen ook het nieuwe seizoen van onze literaire talkshow Overlezen. Jos Geysels, Karl van den Broek en Johny Geerinckx overstelpen je met leestips en ontvangen Oscar van den Bogaard en VRT-journaliste Ihsane Chioua Lekhli.

 Op zondag draait Guido Belcanto traditiegetrouw zijn favoriete vinyl in café Barzoen en daarna treedt het Portugese Steeler’s Trio op. Ze brengen een mix van jazzy bossa nova, country, blues en western swing.

 

 

met dank aan Radio 2 en Best Western Plus Turnhout City Hotel

In september kan je een overnachting winnen in Best Western Plus Turnhout City Hotel voor de nacht van 15 op 16 september op Radio 2!

 

         

 

Reservaties

Bestel tickets