Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Opendeurdagen in de tuin van het Natuurpunt Museum tijdens de Velt-Ecotuindagen 2019

Waar

Natuurpunt Museum
Graatakker 11, 2300 Turnhout

Wanneer

tot

Kom eens kijken naar de ecologische en educatieve natuurtuin in het hartje van Turnhout, achter het Natuurpunt Museum. In de tuin vind je nuttige tips om je eigen tuin op een eenvoudige, maar creatieve manier aantrekkelijker te maken voor planten en dieren en zo de soortenrijkdom te vergroten.  In deze historische stadstuin worden de wensen van de mens gecombineerd met ruimte voor plant en ...

Kom eens kijken naar de ecologische en educatieve natuurtuin in het hartje van Turnhout, achter het Natuurpunt Museum. In de tuin vind je nuttige tips om je eigen tuin op een eenvoudige, maar creatieve manier aantrekkelijker te maken voor planten en dieren en zo de soortenrijkdom te vergroten. 

In deze historische stadstuin worden de wensen van de mens gecombineerd met ruimte voor plant en dier. Kom tot rust in dit prachtige stukje natuur waar je de solitaire bijen kunt zien en horen zoemen rond de beestentoren. Ontdek verrassende ideeën voor je eigen tuin, zoals een kruidenspiraal, een bloemenweide, een poel en insectenhotels. Al het plantaardige materiaal wordt door onze tuinvrijwilligers verwerkt in de tuin. Dieren zoals egels, spitsmuizen en vogels zijn zeer blij met deze schuil- of woonplaatsen.

De tuin van ± 1000 m² wordt onderhouden door vrijwilligers. Kom een kijkje nemen en geniet van de groene oase midden in de stad. Vlij je neer met een drankje op ons zonnige terras. Kom met je kinderen scheppen in de poel en speur naar waterdiertjes of ontdek ons blote voetenpad.

Extra info 

  • Activiteit voor kinderen: waterdiertjes scheppen in de poel, blote voetenpad en knutselactiviteit.
  • De Natuurpunt tuin is rolstoeltoegankelijk, het huis niet. Honden zijn toegelaten aan de leiband. 
  • De tuin is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, te voet of per fiets. Parkeren doe in de omliggende straten.

Openingsuren

  • zaterdag 1 juni, vm 10 - 13 u
  • zaterdag 1 juni, nm 13 - 17 u
  • zondag 2 juni, vm 10 - 13 u
  • zondag 2 juni, nm 13 - 17 u

Organisatie

Natuurpunt CVN