Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Nieuwjaarswandeling – Militair Kamp

Waar

Veedijk - voormalige schietstand
Veedijk , 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

gratis Basistarief: 0,00 €
Iedereen kent ongetwijfeld het voormalig Militair Kamp dat zich uitstrekt tussen de Veedijk in Turnhout en de dorpskern van Tielen. Het domein omvat uitgestrekte dennenbossen, moerasbossen en historische vennen. Daarnaast zijn er ook heideterreinen en unieke soorten graslanden. Op het voormalig militair domein zie je nog de restanten van het leger staan: barraken, loodsen, oefenterreinen, … ...
Iedereen kent ongetwijfeld het voormalig Militair Kamp dat zich uitstrekt tussen de Veedijk in Turnhout en de dorpskern van Tielen.
Het domein omvat uitgestrekte dennenbossen, moerasbossen en historische vennen. Daarnaast zijn er ook heideterreinen en unieke soorten graslanden. Op het voormalig militair domein zie je nog de restanten van het leger staan: barraken, loodsen, oefenterreinen, … Het militair domein Tielen Kamp 1 en 2 werd opgericht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voorheen was dit gebied een “vroente”, een gemeenschappelijk heidegebied door de eigenaar ter beschikking gesteld aan de inwoners van Thielen, om hun schapen te laten grazen. Ook werd er turf gewonnen, vandaar ook hier en daar enkele vijvertjes. Sinds 1974 vormt dit kamp de thuisbasis van het Derde Bataljon Parachutisten die er nog regelmatig oefeningen organiseren.
Zonder toelating mag je grote stukken van het domein niet betreden. Vandaag maken we kennis met dit unieke stukje natuur.

8 km

Bron: UiTinVlaanderen.be

Organisatie

Pasar Turnhout