Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Michael Essien I want to play as you (4 - 6 SO)

Waar

Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen
Zes jonge Afrikaanse voetballers, één droom: voetballen bij een Europese topploeg. Jaarlijks komen duizenden Afrikaanse voetballers naar Europa om hun voetbaldroom waar te maken. Zo ook de acteurs van deze voorstelling. Maar de realiteit draait vaak anders uit. In ‘Michael Essien I want to play as you’ delen zes jongeren met weinig woorden, maar een indrukwekkende fysieke kracht, intieme ...
Zes jonge Afrikaanse voetballers, één droom: voetballen bij een Europese topploeg. Jaarlijks komen duizenden Afrikaanse voetballers naar Europa om hun voetbaldroom waar te maken. Zo ook de acteurs van deze voorstelling. Maar de realiteit draait vaak anders uit.

In ‘Michael Essien I want to play as you’ delen zes jongeren met weinig woorden, maar een indrukwekkende fysieke kracht, intieme flarden van hun bewogen levensverhaal. Een voorstelling over vriendschap, liefde en kameraadschap ver van huis. Maar ook over concurrentie, bedrog, twijfel en boven alles over overlevingsinstinct. ‘Michael Essien I want to play as you’ is een 60 minuten durende energiebom die je meesleept in de onderbuik van de populaire voetbalarena.

Regisseur en ex-voetballer Ahilan Ratnamohan zoekt met zijn innovatieve performancestijl geïnspireerd door sport, film en taal naar de kern van voetbalmigratie. Enkele jonge acteurs op de scène verdienden reeds hun strepen in de succesvolle voetbalreeks ‘Spitsbroers’.

Voordien krijg je de documentaire 'SIDELINE' toegestuurd om inde klas met je leerlingen te bekijken. Deze docu gaat over de voetbalmigratie van jonge Afrikanen naar Europa en duurt één lesuur (50 minuten).

Voor en na de voorstelling kan je naar een aansluitende tentoonstelling van Roger Job gaan in de Warande. Roger Job maakte, naar aanleiding van het boek ‘Marque ou crève’ van Frederic Loore een foto-expositie over het thema.

 

Prijzen

prijs secundair/hoger: 9 euro
prijs vrijetijdspas: 1 euro
 

duur: 60 minuten

educatie: bij deze voorstelling voorzien we een uitgebreide omkadering

 

 

 

 

Organisatie

Cultuurhuis de Warande

Reservaties

Bestel tickets