Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Lien Thys / Vielleicht - double bill: Lien Thys speelt Lien Thys / Boca Plena de Llavor - AFGELAST

Waar

Klein Engelandhoeve
Klein Engeland 29, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 14.0 Basistarief: 14,00 €; -26: 10,00 €
theater in vennen en velden
Klein Engelandhoeve, Veldekenshof en PUUR zijn het decor voor Theater in vennen en velden. Op zaterdagavond of zondagnamiddag ontdek je op 2 van deze 3 locaties werk van een nieuwe lichting theatermakers, met extra aandacht voor talent uit de regio. Jij wandelt van de ene locatie naar de andere. Wij zorgen voor theater, gezelligheid en een drankje.


Lien Thys - Lien Thys speelt Lien Thys
Een toogmonoloog over sociale media, millennials en eenzaamheid.

Een vrouw van midden twintig besluit op een dag online minder zichtbaar te zijn. Ze doet haar gsm weg en trekt de wereld in. Door haar afwezigheid in de digitale wereld, botst ze op het absurde feit dat iedereen dacht dat ze dood was. Haar vrienden organiseerden een afscheidsmoment en beslisten in haar plaats dat ze er - even – niet meer was.

In deze toogmonoloog gaat Lien Thys (KAAIMAN, Abattoir Fermé, hetpaleis) op zoek naar zichzelf en stoot zo op de onontkoombaarheden van deze tijd. De jonge Kempense actrice onderzoekt onze online identiteit en de gedwongen zichtbaarheid die daarbij komt kijken.

Na een drankje en chipje aan de toog weet je als kijker niet meer of je onrechtstreeks in haar afscheid, of op de viering van haar bestaan terecht bent gekomen.

De Antwerpse actrice haar spel en verhaal zijn overtuigend en ze weet een gevoel te vatten dat iedereen kent. Ze geeft de grootste angst van sommigen onder ons, namelijk FOMO (Fear Of Missing Out), op een originele en geloofwaardige manier weer.


Vielleicht - Boca Plena de Llavor
'Over het warme tarmac loop ik naar het vliegtuig van de low-cost luchtvaartmaatschappij die vanuit Eindhoven naar Barcelona vliegt. Een enkele vlucht naar de warmste plek van Europa. Dat hoor ik op het vliegtuig pas van de jonge vrouw die naast me zit. Blond is haar haar en ze draagt een comfortabel ogende trainingsbroek. We geraken aan de praat. Ik had geen keuze. Zij had geen kans.'

Boca Plena de Llavor is een zomerse vertelling over Zuid-Europa, het verlangen naar autonomie en de fontein van Calder. We zien een jonge man, verdwaald en vluchtend, die zich verbergt achter een façade van onwaarschijnlijke verhalen. Jonas De Bruyn schreef de tekst, Mathias Van der Goten regisseerde en Gilles Van Hecke speelt. Vielleicht is een collectief dat bestaat uit theatermakers Mathias Van der Goten en Gilles Van Hecke.

Ze maken voorstellingen die vanuit een narratief de verdwaalde individuen van de samenleving op toneel brengen. Naast ‘Boca plena de Llavor’ zijn ze dit seizoen in de Warande te zien met ‘Vielleicht speelt Misschien’ en de Kaaimanproductie ‘Misschien eens zonder Ironie’.

programma
ZATERDAG 21 NOVEMBER OM 19 UUR

START Klein Engelandhoeve
Lien Thys - 'Lien Thys speelt Lien Thys' (Klein Engelandhoeve)
wandeling naar Veldekenshof
Vielleicht - 'Boca Plena de Llavor' (Veldekenshof)

START Veldekenshof - feestzaaltje
Vielleicht - 'Boca Plena de Llavor' (Veldekenshof)
wandeling naar Klein Engelandhoeve
Lien Thys - 'Lien Thys speelt Lien Thys' (Klein Engelandhoeve)

ZONDAG 22 NOVEMBER OM 15 UUR

START PUUR
Lien Thys - 'Lien Thys speelt Lien Thys' (PUUR)
wandeling naar Veldekenshof
Vielleicht - 'Boca Plena de Llavor' (Veldekenshof)

START Veldekenshof
Vielleicht - 'Boca Plena de Llavor' (Veldekenshof)
wandeling naar PUUR
Lien Thys - 'Lien Thys speelt Lien Thys' (PUUR)
praktisch
afstand Veldekenshof - Klein Engelandhoeve: 2,2 kilometer over een onverharde weg (telkens op zaterdagavond in het donker, dus breng je zaklamp mee)
afstand Veldekenshof – PUUR: 300 meter over Heizijde (telkens op zondagnamiddag)
Wie liever niet (in het donker) wandelt, kan zich ook met de fiets of auto verplaatsen.

credits
Vielleicht
spel: Mathias Van der Goten en Gilles Van Hecke

Om je veiligheid te garanderen hanteren wij strikt de veiligheidsmaatregelen die de overheid oplegt in het kader van de coronacrisis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Reservaties

www.warande.be