Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Lady Bird

Thema

Drama

Waar

UGC Turnhout
Graatakker 99, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 7.5
LADY BIRD speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002, tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. Christine 'Lady Bird' McPherson zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder, maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt voor het nodige brood op de plank, nadat haar man zijn baan is kwijtgeraakt. LADY ...

LADY BIRD speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002, tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. Christine 'Lady Bird' McPherson zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder, maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt voor het nodige brood op de plank, nadat haar man zijn baan is kwijtgeraakt.

LADY BIRD is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (de actrice uit FRANCES HA), die tevens het scenario schreef. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. Hij werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een “thuis”. Een meer dan oprechte film. Je zal er nog lang aan terugdenken en zeker met een glimlach!