Overslaan en naar de inhoud gaan
 

HETGEVOLG - Madame Rosa

Waar

Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

€ 14.0 Basistarief: 14,00 €; -26 jaar: 11,00 €
16+
Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande. Chris Lomme kruipt in de huid van een ex-prostituee die de concentratiekampen heeft overleefd.

‘Madame Rosa’ is een toneelbewerking van het boek ‘La vie devant soi’ van Emile Ajar, over een oudere exprostituee van joodse afkomst die de concentratiekampen heeft overleefd en voor de kinderen zorgt van haar jongere ex-collega’s. Aan het eind van haar leven zijn bijna alle kinderen de deur uit behalve haar lieveling, de wees Momo, een Berbers jongetje dat graag zou weten wie zijn ouders zijn. De gezondheid van Rosa gaat echter zienderogen achteruit en langzaamaan worden de rollen omgekeerd en moet Momo voor madame Rosa zorgen. Ze verliest gaandeweg de controle over haar leven.


De verfilming van ‘La vie devant soi’, met Simone Signoret in de hoofdrol, kende in 1977 een onwaarschijnlijk succes in Frankrijk. De film won een Oscar voor beste buitenlandse inzending. Stefan Perceval herwerkte de tekst in een theaterversie voor Chris Lomme, een van onze meest geprezen Vlaamse actrices, en de Hartenspelers van HETGEVOLG.

 

 

Reservaties

Bestel tickets
www.warande.be/programma/3755/HETGEVO...
Telefoon: 014 41 69 91