Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Herdenking Einde Tweede Wereldoorlog + inhuldiging gedenkteken/monument op Klein Rees

Thema

Geschiedenis

Waar

PC Den Donk
Kapelweg 52, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

gratis Basistarief: 0,00 €
Op zondag 5 mei 2019 herdenkt Turnhout het einde van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van de concentratiekampen. De herdenkingsplechtigheid vindt plaats op verschillende locaties in de stad. Zij die de verschrikkingen van de kampen overleefden, droegen levenslang het litteken met zich mee. Vele miljoenen mensen lieten echter het leven in de kampen. Naast de Joden, werden anderen zoals ...
Op zondag 5 mei 2019 herdenkt Turnhout het einde van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van de concentratiekampen. De herdenkingsplechtigheid vindt plaats op verschillende locaties in de stad.
Zij die de verschrikkingen van de kampen overleefden, droegen levenslang het litteken met zich mee. Vele miljoenen mensen lieten echter het leven in de kampen. Naast de Joden, werden anderen zoals verzetslieden, werkweigeraars, zigeuners, … opgepakt door de Duitse politiediensten en weggevoerd als ongewenste personen of politieke gevangenen.

Ter nagedachtenis van de neergestorte Handly Page bommenwerper in augustus 1942 in Klein Rees te Turnhout, waarvan de 3 gesneuvelde bemanningsleden begraven liggen op de Commonwealth begraafplaats te Turnhout in het gehucht Zevendonk, zal er op zondag 5 mei 2019 om 14.30 uur een plechtigheid gehouden worden op het kerkhof Zevendonk.

Om 15.30 uur zal hiervoor een herdenkingsmonument onthuld worden op Klein Rees.

Bron: UiTinVlaanderen.be