Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Erfgoeddag in het Natuurpunt Museum : 'Onsterfelijke dieren'

Waar

Natuurpunt Museum
Graatakker 11, 2300 Turnhout

Wanneer

zo 28 april 2019 om 11:00
Taxidermie komt tot leven in het Natuurpunt MuseumVorige erfgoededitie hoorde je via de erfgoedapp taxidermist Emiel Janssen aan het woord met onvergetelijke verhalen over de herkomst van enkele stukken uit onze unieke collectie. Dit jaar komt een taxidermist tonen hoe het opzetten van dieren in zijn werk gaat. Taxidermie of dieren opzetten is een aloude ambacht die ontstond in de 16de of 17de ...

Taxidermie komt tot leven in het Natuurpunt Museum

Vorige erfgoededitie hoorde je via de erfgoedapp taxidermist Emiel Janssen aan het woord met onvergetelijke verhalen over de herkomst van enkele stukken uit onze unieke collectie. Dit jaar komt een taxidermist tonen hoe het opzetten van dieren in zijn werk gaat.

Taxidermie of dieren opzetten is een aloude ambacht die ontstond in de 16de of 17de eeuw in West-Europa. Het is de kunst om soorten (dieren) onsterfelijk te maken. In het Natuurpunt Museum heeft het opzetten van dieren een educatieve waarde. Zo krijg je de kans om vogels en zoogdieren van dichtbij te leren kennen.

Letterlijk betekent taxidermie 'het verplaatsen van de huid', om de vogels of dieren te bewaren of tentoon te stellen. Het is een ambacht met een grote evolutie. De laatste jaren is er een hernieuwde interesse en worden er ook steeds nieuwe technieken gebruikt.

Kom zeker langs, neem een kijkje in de collectie, lees de verhalen van herkomst en maak kennis met het ambacht van taxidermie.  Ook boekvouwkunst en het oude gebruik van kruiden komen aan bod.

Een activiteit voor jong en oud!

Gidsen nemen je mee op pad rond enkele topstukken van de collectie. De jongste bezoekers kunnen nadien aan de slag als taxidermist en een eigen dier knutselen met klei.  

Wandel nadien zeker ook nog eens door de tuin en geniet van een drankje op ons gezellig groen terras.

Ken je ons Facebookpagina al: https://www.facebook.com/NatuurpuntMuseumEnErfgoed/

Organisatie

Natuurpunt CVN