Overslaan en naar de inhoud gaan
 

APPELZHEIMER©

Thema

Creativiteit

Waar

Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen
Appelzheimer© is een project waarbij mensen met dementie actief aan het werk gaan met beeldende kunst. Nieuw aan dit project is dat de aanwezige begeleiders zich beperken tot een ondersteunende in plaats van een sturende rol. Daardoor wordt enerzijds maximale vrijheid van uitdrukking gegeven aan de deelnemers en anderzijds praktische hulp daar waar nodig. Het creatief zijn laat de deelnemers ...
Appelzheimer© is een project waarbij mensen met dementie actief aan het werk gaan met beeldende kunst.

Nieuw aan dit project is dat de aanwezige begeleiders zich beperken tot een ondersteunende in plaats van een sturende rol. Daardoor wordt enerzijds maximale vrijheid van uitdrukking gegeven aan de deelnemers en anderzijds praktische hulp daar waar nodig. Het creatief zijn laat de deelnemers aan appelzheimer© toe hun gevoelens op een nonverbale manier te uiten. 

 

Verlost van de noodzaak te spreken in woorden en zinnen, krijgen de deelnemers de kans hun herinneringen, angsten, woede, vreugde, dromen en verwarring op een meer intuïtieve manier te uiten. Kom kijken naar de tentoonstelling in de Luifelzaal! Dat is de beste manier om met verwondering van deze inspirerende werken te genieten.

Organisatie

Cultuurhuis de Warande

Reservaties

Bestel tickets