Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Samen UiT, samen THUiS

Het coronavirus steekt al enkele weken een stokje voor het Turnhoutse vrijetijdsaanbod. “Blijf in uw kot” is alvast de boodschap. En daar helpen we graag een zeer goed gewassen handje bij. Samen gaan we de coronacrisis door. Deze maand geen uitbundig UiT in Turnhout programma, maar wel een heerlijk THUiS-aanbod. Ontdek hieronder waar je deze periode thuis of in je buurt mee aan de slag kunt. Veel plezier!

Binkjes zorgen voor elkaar

Heb jij als inwoner van Turnhout de omslag ‘Binkjes-zorgen-voor-elkaar-actie’ met knutselmateriaal al in de brievenbus gevonden? Laat je kinderen dan snel aan de slag gaan, of ontpop jezelf als creatieveling! Hang het resultaat aan het raam, samen met een leuke opdracht voor je buren. En als je meedoet aan de bijhorende wedstrijd, maak je bovendien kans op een Turnhoutse bon van 15 euro.

Lees alles over dit hartverwarmende project.

Jouw favoriete nummer gespeeld door de Stadsbeiaardier?

De terrasjes zijn dan wel leeg, maar vanaf 18 april tot het einde van de coronacrisis vult onze stadsbeiaardier Koen het marktplein met zijn muzikale klanken. Elke zaterdag om 10 uur speelt hij jouw verzoeknummers.
Heb jij een leuk lied in gedachte? Stuur het naar beiaardierkoen@hotmail.com en wie weet galmt het binnenkort door Turnhout.

De grote blijf-in-uw-kot erfgoed bingo!

25 leuke opdrachten rond cultureel en onroerend erfgoed maken de dagen in en rond “uw kot” al een heel stuk aangenamer. Download de bingokaart en win een gezond lichaam, een verrijkte geest en bovenal een groter hart. 

Archief & Musea vanop de sofa

Huisarrest kan ook erg leuk zijn! Ga creatief aan de slag met de collecties van de musea, of probeer eens een ‘vergeten’ kaartspel uit met je huisgenoten. Kijk snel welke inspiratie ze voor jou in petto hebben. 

Escaperoom 2300 gaat online

The Belgian Escape Room Federation lanceert de gratis online escape room ervaring “The Big Pursuit”. De jacht op de escape room hackers is geopend. Een uitdaging voor echte speurneuzen.

Bibliotheek Turnhout

BIB op bestelling
Hoewel de BIB fysiek nog gesloten is, gaat ze toch open 'op bestelling'. Reserveer je boekenpakket telefonisch of digitaal. Bekijk hoe je dit doet. Veel leesplezier!

Allemaal digitaal!
Bibliotheek Turnhout pakt uit met leuke leestips, het grote krantenarchief, 15 gratis digitale kinderboeken en meer.

Hou ook de Facebookpagina goed in de gaten, want de voorleesmomenten komen live tot in je huiskamer.

Op berenjacht!

Een kleine wandeling of fietstocht in de buurt; dat mag. Even een frisse neus halen met het gezin. Heb jij onderweg al knuffelberen gezien in je buurt? Ga op avontuur om de blok en spot ook onze mascotte achter de raam. 

Lockdowngames met Das Box

Sla de handen in elkaar met je broers of zussen en los de opdrachten en raadsels op van Super Sam. Elke woensdag tot zondag, telkens 80 minuten lang spelplezier. Verzamel jij de meeste punten?

M I K S deelt online expo

Ken jij M I K S al? Een artistiek platform door Jeugdhuis Wollewei, de Warande en MOOOV. Ben je tussen 14 en 26 jaar oud én wil je jouw talent aan de wereld tonen? Dat kan! Momenteel gaat M I K S tijdelijk online met een expo door lokale creatievelingen. Neem snel een kijkje en laat kunst tot je spreken.

Stay & Play – kaartspellen van de wereld

Ken jij Hartenjagen of Devils Grip? Cartamundi en Intracto slaan de handen in elkaar. Stay & Play laat je de populairste kaartspellen van de hele wereld ontdekken. Speel alleen of met het ganse gezin. Voor jong en oud. Het enige wat je nodig hebt, is een stok kaarten.

Maak van je tuin een heus natuurgebied

"Blijf in uw kot” is de boodschap. Het ideale moment om je groene vingers boven te halen. Krijg meer dieren in je tuin, leer composteren of zet insecten aan het werk in je moestuin.

Bekijk de tips van Natuurpunt om van je tuin een heus natuurgebied te maken.

De 8 beste podcasts voor muziekliefhebbers

Ongetwijfeld speelt in deze tijden regelmatig een streepje muziek door jouw huiskamer. Maar weet je ook hoeveel denkwerk en jaren geschiedenis verscholen gaan achter deze melodieën?

Ontdek de geheimen van de muziekwereld in de Nederlandstalige podcasts geselecteerd door UiT in Vlaanderen.