Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Samen UiT, samen THUiS

Het coronavirus steekt al enkele weken een stokje voor het Turnhoutse vrijetijdsaanbod. “Blijf in uw kot” is alvast tot en met 19 april de boodschap. En daar helpen we graag een zeer goed gewassen handje bij. Samen gaan we de coronacrisis door. Deze maand geen uitbundig UiT in Turnhout programma, maar wel een heerlijk THUiS-aanbod. Ontdek hieronder waar je deze periode thuis of in je buurt mee aan de slag kunt. Veel plezier!

De grote blijf-in-uw-kot erfgoed bingo!

25 leuke opdrachten rond cultureel en onroerend erfgoed maken de dagen in en rond “uw kot” al een heel stuk aangenamer. Download de bingokaart en win een gezond lichaam, een verrijkte geest en bovenal een groter hart. 

Archief & Musea vanop de sofa

Huisarrest kan ook erg leuk zijn! Ga creatief aan de slag met de collecties van de musea, of probeer eens een ‘vergeten’ kaartspel uit met je huisgenoten. Kijk snel welke inspiratie ze voor jou in petto hebben. 

Escaperoom 2300 gaat online

The Belgian Escape Room Federation lanceert de gratis online escape room ervaring “The Big Pursuit”. De jacht op de escape room hackers is geopend. Een uitdaging voor echte speurneuzen.

Voorlezen op woensdag

Bibliotheek Turnhout pakt uit met leuke leestips, het grote krantenarchief, 15 gratis digitale kinderboeken en meer. Hou ook de Facebookpagina goed in de gaten, want de voorleesmomenten komen live tot in je huiskamer. 

Op berenjacht!

Een kleine wandeling of fietstocht in de buurt; dat mag. Even een frisse neus halen met het gezin. Heb jij onderweg al knuffelberen gezien in je buurt? Ga op avontuur om de blok en spot ook onze mascotte achter de raam. 

Lockdowngames met Das Box

Sla de handen in elkaar met je broers of zussen en los de opdrachten en raadsels op van Super Sam. Elke woensdag tot zondag, telkens 80 minuten lang spelplezier. Verzamel jij de meeste punten?

M I K S deelt online expo

Ken jij M I K S al? Een artistiek platform door Jeugdhuis Wollewei, de Warande en MOOOV. Ben je tussen 14 en 26 jaar oud én wil je jouw talent aan de wereld tonen? Dat kan! Momenteel gaat M I K S tijdelijk online met een expo door lokale creatievelingen. Neem snel een kijkje en laat kunst tot je spreken.