Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Feestcultuur in Turnhout tijdens het Ancien Régime

Thema

Erfgoed

Waar

Stadhuis
Grote Markt 1, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen

Prijs

gratis Basistarief: 0,00 €
Historicus Bert Tops neemt de Turnhoutse feestcultuur tijdens het Ancien Régime onder de loep. Tijdens het onderzoek naar de bouwgeschiedenis van de Turnhoutse Grote Markt heeft Bert Tops (doctoraatsstudent KULeuven) een databank met ca. 6000 aantekeningen gemaakt. Stadsrekeningen blijken een formidabele bron te zijn die niet enkel interessante informatie geeft over de bouwgeschiedenis, maar ...
Historicus Bert Tops neemt de Turnhoutse feestcultuur tijdens het Ancien Régime onder de loep.

Tijdens het onderzoek naar de bouwgeschiedenis van de Turnhoutse Grote Markt heeft Bert Tops (doctoraatsstudent KULeuven) een databank met ca. 6000 aantekeningen gemaakt.
Stadsrekeningen blijken een formidabele bron te zijn die niet enkel interessante informatie geeft over de bouwgeschiedenis, maar ook over het dagelijks leven, de feest- en drankcultuur. De spreker heeft deze informatie aangevuld met gegevens uit andere bronnen als bewijsstukken, ordonnanties en kerkrekeningen. Tijdens de lezing doorloopt Tops het kalenderjaar en bespreekt hij enkele thema's zoals bijv. alcoholconsumptie, geïllustreerd met meerdere foto's uit o.a. de rijke collectie van het het Stadsarchief.


Een initiatief van de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring Taxandria in samenwerking met het Taxandriamuseum.

Bron: UiTinVlaanderen.be