Overslaan en naar de inhoud gaan
 

De Singer - Human Feel feat. Jim Black, Kurt Rosenwinkel, Andrew D’Angelo & Chris Speed (VS)

Waar

Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Wanneer

Deze activiteit is afgelopen
Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande. Locatie: De Singer, Bavelstraat 35 in Rijkevorsel De Singer is een club in Rijkevorsel met een wisselend aanbod aan stand-up comedy en concerten in allerlei genres. De Singer biedt zo een programma aan dat ook het publiek van de Warande aanspreekt. Daarom werken we sinds dit seizoen samen. Op donderdag 7 december ben je getuige van een ...
Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.
Locatie: De Singer, Bavelstraat 35 in Rijkevorsel

De Singer is een club in Rijkevorsel met een wisselend aanbod aan stand-up comedy en concerten in allerlei genres. De Singer biedt zo een programma aan dat ook het publiek van de Warande aanspreekt. Daarom werken we sinds dit seizoen samen. Op donderdag 7 december ben je getuige van een zeldza...

Opgericht in Boston in 1987 door Seattle-ites Jim Black, Andrew D’Angelo en Chris Speed, en in 1990 uitgebreid met Kurt Rosenwinkel, verhuisde het Human Feel-viertal naar New York. Hier groeiden ze uit tot een ware cultband in de downtown scène rondom clubs als The Knitting Factory. Black, D’Angelo en Speed speelden er verder met andere toonaangevende artiesten zoals John Zorn, Dave Douglas, Uri Caine en Tim Berne. Rosenwinkel groeide dan weer uit tot één van de meest gevierde gitaristen in de straight ahead jazz. Hij speelde aan de zijde van o.m. Mark Turner, Chris Potter en Joshua Redman.

Met albums als Scatter (1992), Welcome to Malpesta (1994) en Speak to it (1996) drukte Human Feel een onuitwisbare stempel op de hedendaagse jazz. Tot op vandaag zijn dan ook heel wat jongere jazzgroepen schatplichtig aan hun sound en stijl, een fusion van kamermuziek en freejazz met vette grunge riffs.

Bijna tien jaar na hun laatste full-album Galore (1996) verscheen vorig jaar de EP Party Favor en volgt er nu een tournee. Mis deze unieke reünie niet!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Organisatie

Cultuurhuis de Warande

Reservaties

Bestel tickets